آشنایی با پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده و مزایای آن

پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده

پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده پایه حلالی بوده و برای حفاظت از سازه‌های فولادی در مقابل حریق به‌کار می‌رود و مناسب برای محیط داخلی و خارجی است. این پوشش در لحظه­ مقابله با حریق، پف کرده و یک فوم بسیار فشرده و ضخیم روی سطح ایجاد می‌کند. در این ­جا فوم به عنوان یک عایق عمل می­کند و مانع از انتقال حرارت به سطح فولاد و بتن می‌شود. برای بالا بردن مقاومت ساختمان در برابر آتش و جلوگیری از ریزش و سقوط ستون‌های فولادی و همچنین تخریب سازه در آتش سوزی از پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده استفاده می­‌کنند.

کاربرد پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده

رنگ‌های ضد حریق پف‌کننده پوششی پایه آب هستند و جهت حفاظت از ساختارهای فولادی در برابر حریق به ‌کار برده می‌شوند و از آن‌ها برای محیط‌­های داخلی و همچنین مکان‌هایی استفاده می‌شود که نمی­‌توان از محصولات پایه حلال به واسطه محدودیت‌های محیطی استفاده کرد. پیشنهاد ما به شما برای بیمارستان‌ها و سایر مکان‌های بسته شده این رنگ‌­ها است. رنگ‌های ضد حریق پف‌کننده به هنگام قرار گرفتن در معرض آتش پف کرده و یک ساختار فوم فشرده را به ضخامت ۲ سانتیمتر روی سطح ایجاد می­کنند و همچنین از خود گازهای سمی به وجود آورده و بعنوان یک لایه عایق عمل می‌کنند تا مانع پیشرفت آتش شود. پوشش ضد حریق پایه آب را می­توان به عنوان یک رنگ ضد حریق برای سطوح چوبی و گالوانیزه نیز استفاده کرد می تواند باشد. مخلوط رنگ، نسبت محیط سازه فلزی به مساحت HP / A و مقاومت در برابر حریق بستگی دارد. فاکتور HP / A از ضخامت پوشش ضد حریق بر فاکتور سطح مقطع آن بدست می­آید. منطقی است که سازه بزرگ و نازک بسیار سریعتر از سازه کوچک و ضخیم گرم می‌شود. هر چه مقدار این فاکتور به دست آمده بزرگ‌تر باشد ضخامت رنگ مورد نیاز نیز بیشتر خواهد شد. میزان در معرض بودن ۳ یا ۶ وجه در این مقیاس موثر است. اگر شما یک سازه ۶ وجهی را حرارت دهید سریعتر از حرارت دادن روی ۳ وجه آن دما افزایش پیدا می­کند.

 

کاربرد پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده

تاثیر رنگ های منبسط شونده در مقابل حریق

رنگ‌های منبسط شونده دارای چهار نوع ترکیب است.

  • پلی هیدرولیک برای تولید کربن
  • ترکیب دوم یک عامل آب زدایی
  • ترکیب سوم عامل اسفنجی یا تولید گاز
  • رزین که چسببان رنگ

این مواد را با ضخامت حداکثر ۶ میلمتر تولید می­شوند. همچنین این مواد در صورت توانایی مقابله با آتش را تا ۲ ساعت بالا میبرند و در برابر حریق از سازه و ساختمان حفاظت می­کنند. ‌به علت وقوع یک سری واکنش‌های شیمیایی در این رنگ­ها گازهای خنک کننده آزاد می­شوند که با حریق مقابله می‌کنند. همچنین یک لایه عایق زغالی تولید می‌کند که این ضخامت تا چندین برابر مقدار عادی از سازه پ محافظت می­کند. از این پوشش نیز به منظور حفاظت از سازه کنترل فلزی و سطوح داخلی ساختمان یا نمایان نیز استفاده می­کنند.

بیشتر بخوانید : ضخامت پوشش ضد حریق چگونه محاسبه می‌شود؟

مزایا‌ی پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده

مزایای رنگ‌های منبسط شونده به شرح زیر است.

  • ضخامت بسیار پایین آن‌ها
  • ظاهر دکوراتیو و بسیار زیبا

معایب رنگ ضد حریق حجیم شونده

رنگ‌های منبسط شونده در کنار مزایایی که برای سازه‌ و ساختمان‌ها دارند معایبی نیز دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد.

  • رنگ‌های منبسط شونده در کنار مزایای خود معایبی نیز دارند که در ادامه توضیح می‌دهیم.
  • در اثر تابش مستقیم آفتاب و تحت تأثیر قرارگرفتن به وسیله­ اشعه ماوراء بنفش و یا مواد شیمیایی تغییراتی را ایجاد می‌کند.
  • به دلیل جدید بودن رنگ‌های منبسط شونده دارای گارانتی نهایی ۲۰ ساله هستند.
  • احتمال انجام نشدن این مکانیزم در زمان طولانی وجود دارد.
  • برخی از انواع این رنگ‌ها در هنگام آتش گازهای شیمیایی ایجاد می­کنند که کاربرد آن در محیط بسته غیر ممکن و بسیار خطرناک است.

مزایای رنگ ضد حریق حجیم شونده

مشخصات فنی محصول در ۲۵ درجه سانتی گراد چگونه است؟

  1. ویژگی مقدار
  • زمان خشک شدن سطحی را ۱ ساعت رقم زده­اند.
  • حداقل زمان لازم برای بازپوشانی ۸ ساعت است.
  • وزن مخصوص مخلوط: ۰٫۵ ± ۱۰۲۸
  • پوشش تئوری برای ضخامت خشک ۱۰۰۰ میکرون (متر مربع بر روی لیتر) ۰٫۷است.

 

  1. آماده سازی کردن سطح

سطح مورد نظر را با آب شست‌وشو می­دهیم تا خالی از گرد و خاک شود. در صورتی که سطح دوباره شوره زده باشد باید قبل از رنگ آمیزی با استفاده از برس آن راتمیز کنیم. همچنین سطح مورد نظر قبل از رنگ آمیزی باید تمیز شده و عاری از هر گونه آلودگی و چربی و حتی رنگ‌های قدیمی شود. برای سطوح سیمانی نیز از روش واترجت جهت تمیز کردن سطح می‌توانید استفاده کنید و قبل از هرگونه رنگ آمیزی باید خشک شود.

 

  1. روش مصرف رنگ های منبسط شونده

رنگ را باید با مقدار مناسب آب مخلوط کرده و روی سطح مورد نظر اعمال نمایید. میزان آب و رنگ بستگی به درجه حرارت محیط و همچنین سطح زیر کار و رنگ آمیزی دارد، ولی در شرایط نرمال و عادی رنگ آمیزی میزان مخلوط کردن آب با رنگ بر حسب میزان وزنی ، با قلم مو ۳۰%- ۲۰%، با غلظت ۲۵ ٪ – ۱۵٪ و با پیستوله ۳۰٪ – ۲۵٪ می‌تواند باشد(پیشنهاد می‌شود برای شما جهت استفاده از روش اسپری استفاده کنید). جهت افزایش طول عمر رنگ و دوام بیشتر رنگ اکریلیک و همچنین ایجاد سطحی با براقیت بالا یا ماتی و جلوه‌ای زیباتر از یک لایه لاک اکریلیک پایه آب روی رنگ‌های اکریلیک بکشید.

نکات ایمنی و شرایط استفاده از رنگ های منبسط شونده

پس از اتمام کار باید دست‌ها، ابزار آلات رنگ آمیزی یا مواد ریخته شده روی محیط استفاده شده را با آب گرم و صابون بشوید. همچنین جهت جلوگیری از زنگ زدگی، ابزار و تجهیزات رنگ آمیزی را باید با حلال وایت اسپریت شست‌وشو داده و فوراً آن را خشک نمایید. محتویات ظرف را در محیط نسبتا خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید و با تهویه بسیار مناسب نگهداری نمایید. یکی دیگر از کارهای شما این است که بعد از مصرف درب ظرف را محکم ببندید. بهترین زمان مصرف در صورت رعایت تمام شرایط بهینه انبارداری ۳۰ ماه پس از تاریخ تولید است. همچنین در صورت بلعیده شدن این محلول یا تماس مستقیم با چشم (پس از شست‌وشو بسیار با مقدار زیاد آب) باید به مراکز پزشکی مراجعه کنید.

ایران پروف؛ مشاور و مجری پوشش ضد حریق

ایران پروف با بهره گیری از جمعی از مهندسین آتش زبده، آماده ارائه خدمات مشاوره و اجرای پوشش‌های ضد حریق است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

02188372400 09105677637 دریافت قیمت و دیتاشیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *