جعبه آتش نشانی چیست؟

جعبه آتش نشانی

حتماً در بسیاری امکان سرپوشیده دیده اید که جعبه های قرمز رنگی به دیوار نصب شده است. وجه روبرویی این جعبه ها معمولاً شیشه ای است و داخل آن دیده می‌شود. همگی می‌دانیم که به این وسیله جعبه آتش نشانی گفته می شود. در زمان نیاز افراد می توانند با شکستن شیشه آن به ابزار داخل دسترسی پیدا کرده و برای اطفای حریق از آن کمک بگیرند.

اطفای حریق دستی یکی از انواع مقابله با آتش‌سوزی است و جعبه آتش نشانی یا جعبه فایرباکس، یکی از ابزارهای پرکاربرد این روش است. امیدواریم هرگز در چنین شرایطی قرار نگیرید، اما حریق حادثه‌ای غیرمترقبه است. بنابراین توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله از ایران پروف همراه ما باشید تا با جعبه فایرباکس بیشتر آشنا شوید.

انواع جعبه آتش نشانی

جعبه‌های فایرباکس را می‌توانیم به سه صورت طبقه‌بندی کنیم. یکی طبقه‌بندی کلی است، که براساس محل قرارگیری جعبه ها صورت می گیرد. روش دیگر طبقه بندی، براساس شکل جعبه است. صورت سوم طبقه‌بندی، براساس نوع اطفای حریق است و خود به دو دسته خشک و تر تقسیم می‌شود.

  • گروه اول طبقه‌بندی: محل قرار گیری

  1. فایرباکس ممکن است در داخل یک ساختمان، به عبارت بهتر در فضای بسته نصب شود. به همین منظور از انواع دیواری آن استفاده می شود، که می تواندد توکار یا روکار باشند.
  2. جعبه‌های اطفای حریق برای فضاهای باز نیز تولید می‌شوند، به چنین مدل-هایی جعبه محوطه‌ای گفته می‌شود. شکل این جعبه-ها با انواع دیواری متفاوت است و به سبب برخورد با هوا و قرارگیری در معرض باد، برف و باران، باید از بدنه ایمن-تری برخوردار باشند. البته در برخی فضاهای سربسته که مساحت زیادی دارند نیز از این نوع استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: سیستم اطفا حریق چیست و چگونه کار می­‌کند؟

  • گروه دوم طبقه بندی: شکل جعبه‌ها

جعبه‌های آتش‌نشانی، محتوی ابزرا و تجهیزات مختلفی هستند، که به اطفای حریق دستی کمک می‌کند. این تجهیزات در تمام انواع جعبه ها وجود دارند و تقریباً یکسان هستند. آن چه در این طبقه‌بندی مدنظر است شکل خود جعبه فاغ از تجهیزات درونی آن است. طبقه‌بندی شکل جعبه‌ها به این صورت است:

  1. تک کابین
  2. دو کابین دوقلو
  3. دو کابین عمودی
  4. جعبه کپسول آتش نشانی

شکل جعبه‌ آتش نشانی یا فایرباکس

  • گروه سوم طبقه‌بندی: خشک و تر

  1. در سیستم‌های تر، جعبه همیشه به جریان آب شهری متصل است و آب دائماً در لوله‌ها و شیلنگ های سیستم وجود دارد. به همین دلیل نام تر برای آن انتخاب شده است.
  2. در سیستم‌های خشک، سیستم به آب شهری متصل نیست و باید از تانکرهای آب آتش نشانی تغذیه شود. بنابراین تا قبل از این اتصال، آبی نیز در شیلنگ‌ها جریان ندارد. علت انتخاب نام خشک نیز، همین عدم جریان دائم آب است.

محتویات داخل جعبه آتش نشانی چیست؟

جعبه فایرباکس به تنهایی، قالبی است که تجهیزات مختلفی را در خود نگه می دارد. خوب است این تجهیزات را بشناسید تا درصورت نیاز به کارگیری ان‌ها برای شما راحت تر باشد.

قرقره Hose Reel آتش نشانی

این ابزار از یک قرقره با سیستم آبرسان داخلی،شیلنگ نیمه سخت آتش نشانی با قطری برابر ۳/۴ یا ۱ اینچ و نازل Hose Reel تشکیل شده است. قرقره آتش نشانی به وسیله یک شیر تک ضرب در هنگام نصب به سیستم آبرسانی ساختمان متصل می‌شود. قرقره Hose Reel برای استفاده تمام افراد مناسب است. ساکنین ساختمان می‌توانند به محض مطلع شدن از حادثه حریق برای خاموش کردن آن از این ابزار مفید استفاده کنند.

قرقره یا نگه‌دارنده شیلنگ تاشونده

این ابزار تنها یک قرقره ساده است، که به سیستم آبرسانی متصل نیست. این قرقره تنها از یک نازل و شیلنگ تاشونده تشکیل شده است، بنابراین حکم یک نگه‌دارنده ساده را دارد. به این ابزار قرقره فایرباکس نیز گفته می‌شود و برای استفاده افراد متخصص و آموزش دیده مناسب است.

Hose Rack آتش نشانی

این ابزار یک نگه‌دارنده برای شیلنگ آتش نشانی تخت است. معمولاً در فضاهایی که نیاز به آب بیشتری برای اطفای حریق دارد نصب می‌شود. به همین دلیل برای استفاده افراد حرفه ای و آموزش‌دیده آتش نشانی منساب است. با استفاده از Hose Rackشیلنگ به صورت آویخته جمع می‌شود، که این امر به خشک شدن سریع‌تر آن کمک کرده و مانع پوسیدگی شیلنگ در درازمدت می‌شود. . Hose Rack می‌تواند هم داخل جعبه و هم بیرون آن و به صورت دیواری نصب شود. این ابزار از شیرفلکه آتش نشانی، شیلنگ آتش نشانی تخت از جنس برزنت و نازل branch pipe تشکیل شده است. قطعا به دلیل تماس مداوم قطعات مختلف Hose Rack با آب، لازم است اجزا و اتصالات آن مقاوم به خوردگی یا از جنس استیل باشند.

شیرفلکه آتش نشانی

شیرفلکه آتش نشانی ابزاری است که به عنوان بخشی از انواع قرقره آتش نشانی و Hose Rack استفاده می شود. شیرفلکه آتش نشانی در دونوع معمولی و تنظیم فشار تولید می‌شود. آنچه مسلم استف نوع تنظیم فشار می‌تواند فشار آب عبوری از شلنگ را بسه به نیاز تنظیم کند. این ابزار در تمام تجهیزات آتش نشانی که با آب کار می‌کنند، وجود دارد. همان طور که تا اینجا دیدیم شیرفلکه بخشی از قرقره Hose Reel، قرقره با شیلنگ تاشونده برزنتی یا به اصطلاح بازاری آن، قرقره فایرباکس است.

شیلنگ‌های آتش نشانی

شیلنگ‌های مختلفی در آتش نشانی استفاده می-شوند. انواع معمول آن که در ایران بیشتر استفاده می‌شود عبارتند از: شیلنگ تاشونده یا شیلنگ برزنتی و شیلنگ نیمه سخت. مسلم است که جنس این شیلنگ‌ها نسبت به انواع معمولی آن مقاوم‌تر و بادوام‌تر است.

محتویات داخل جعبه آتش نشانی یا فایر باکس

نازل آتش نشانی

نازل آتش نشانی آخرین بخش از تجهیزات جعبه‌های آتش نشانی است که برای اطفای حریق دستی لازم است. دونوع نازلی که در کشورما استفاده می شود، نازل Hose Reel و نازل branch pipe هستند. نازل هوزریل برای نصب در هوزریل آتش نشانی کاربرد دارد. این نازل به انتهای شیلنگ نیمه سخت آتش نشانی متصل شده و همراه قرقره Hose Reel در داخل جعبه فایرباکس قرار می‌گیرند. نازل‌های branch pipe نیز به انتهای شیلنگ تخت برزنتی وصل می‌شوند. افراد معمولی نمی‌توانند از این نازل به راحتی استفاده کنند، چرا که کاربری تخصصی دارند و برای استفاده افراد آموزش‌دیده مناسب هستند. یکی از دلایل آن این است که، نازل‌های branch pipe برای انتقال حجم آب بیشتری طراحی و ساخته شده‌اند.

کپسول آتش نشانی

هنگامی که درباره انواع جعبه‌های آتش نشانی صحبت کردیم، دیدیم که جعبه‌های دو کابینه نیز وجود دارند. چنین جهبه-هایی برای آن طراحی شده‌اند که در یک کابین تجهیزاتی که تا اینجا نام بردیم قرار گیرند و در دیگری کپسول آتش نشانی. به هر حال کپسول اتش نشانی از تجهیزات عمومی اطفای حریق است که کاربری عمومی آن، آن را به یکی از محبوب‌ترین ابزارها نیز تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اقداماتی برای پیشگیری از آتش سوزی ساختمان

نحوه نصب جعبه آتش نشانی

درمورد نصب این جعبه‌ها، باید به موارد مختلفی توجه کنیم:

  • در وهله اول مهم است بدانیم وسعت فضا چقدر است. به این ترتیب می‌توانیم تعداد و ابعاد مناسب برای محل را استخراج کنیم.
  • مورد دیگر این است که محل نصب باید در نزدیکی ورودی‌ها و پله‌های اضطراری باشد. چراکه ممکن است آتش از کنترل خارج شود و افراد نباید جان خود را به خطر بیاندازند، بلکه باید در مسیر خروج قرار گرفته و درصورت امکان بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.
  • مورد مهم بعدی انتخاب نوع و شکل جعبه است. در تولید این محصولات به رنگ و جنس بدنه محصولات توجه می‌شود، اما به هر روی باید بدانید که جعبه منتخب شما باید به راحتی قابل رؤیت و تشخیص از همه جای محوطه باشد.
  • مورد نهایی در بحث نصب، کمک گرفتن از متخصصان است. ما در مجموعه ایران پروف، آماده ارائه خدمات در حوزه مشاوره، فروش و نصب انواع تجهیزات اطفای حریق از جمله جعبه‌های آتش نشانی به شما عزیزان هستیم.

سخن پایانی

مهم نیست در چه فضایی کار یا زندگی می‌کنید، حریق همیشه ممکن است رخ دهد. متأسفانه جبران خسارات ناشی از حریق بسیار دشوار و گاهی غیرممکن است. بنابراین خوب است برای زمان نیاز فکری کنید. یکی از راه‌های خوبی که می‌توانید انتخاب کنید، نصب جعبه‌های آتش نشانی در محل است. به این ترتیب آتش‌های کوچک، یا هر نوع حریقی که در مراحل ابتدایی است، می‌تواند به راحتی مهار شود.

ایران پروف؛ مشاور و مجری پوشش ضد حریق

ایران پروف با بهره گیری از جمعی از مهندسین آتش زبده، آماده ارائه خدمات مشاوره و اجرای پوشش‌های ضد حریق است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

02188372400 09105677637 دریافت قیمت و دیتاشیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *